سورتینگ خرما

ایران در تولید خرما جزو سه کشور برتر دنیا است. در این مقاله سعی شده است با ارائه توضیحات مختصری درباره دستگاه‌های سورتینگ خرما، قدمی در راستای پیشرفت فرآیندهای مربوط به بسته‌بندی خرما برداشته شود.

سورتینگ خرما

پس از برداشت خرما، محصول به جایگاه‌های مشخص شده برای سورت شدن و انجام بسته‌بندی منتقل می‌شود. مزیت روش‌های مدرن سورتینگ آن است که نه تنها سرعت انجام کار بالا می‌رود، بلکه دقت و کیفیت جداسازی محصولات نیز افزایش می‌یابد.

مشاوره خرید دستگاه سورتینگ خرما

سورتینگ خرما

خرما در گروه میوه‌های حساس قرار می‌گیرد. به همین جهت انجام تمام مراحل از زمان چیدن تا بسته‌بندی باید به نحو احسن انجام گیرد چرا که در کیفیت نهایی محصول بسته‌بندی شده تاثیر بسزایی دارد. انواع مختلفی از میوه خرما وجود دارد. تفاوت‌های خرما خلاصه در میزان شیرینی، رنگ، اندازه، شکل و رطوبت پوست و گوشت آن می‌شود. وجود این تفاوت‌ها در انواع خرما به این معنا است که دستگاه‌های سورتینگ باید با توجه به نیاز به طور اختصاصی برای هر یک از انواع خرما طراحی شوند.

سورتینگ خرما

سورتینگ خرما سورتینگ خرما

امروزه پیشرفته‌ترین دستگاه‌های سورتینگ خرما در دنیا از تکنولوژی image processing  استفاده می‌کنند. در این سیستم‌ها دوربین‌های بسیار قوی در یک ثانیه چندین عکس از هر یک خرمای در حال چرخش و حرکت بر روی نوارنقاله می‌گیرند که در نتیجه آن اطلاعات کافی راجع به تمام ویژگی‌های خرما ثبت می‌شود و در اختیار هوش مصنوعی قرار می‌گیرد تا با تجزیه سریع اطلاعات عملیات سورتینگ بر اساس ویژگی‌های از پیش تعریف شده انجام شود.

مدل ساده‌تری از دستگاه‌های سورتینگ‌ خرما وجود دارد که در آن محصولات تنها بر اساس اندازه درجه‌بندی می‌شوند.

لازم است بدانید که بر اساس نیاز تعریف شده از سوی تولیدکنندگان، دستگاه‌های سورتینگ با قابلیت‌های مختلف قابل طراحی می‌باشند.

در ادامه نگاهی به مراحل کلی آماده سازی خرما می‌اندازیم. (لازم به ذکر است که این مراحل در دستگاه‌های مختلف سورتینگ متغیر می‌باشند.)

مرحله اول: جداسازی دستی خرما

در مرحله اول، خرما بر روی نوارنقاله ریخته شده و کارگران به صورت چشمی در طول نوارنقاله به جداسازی خرماهای گندیده و له شده مشغول می‌شوند. انجام این مرحله در تمام سیستم‌های سورتینگ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که خرماهای ناسالم باعث ایجاد چسبندگی شده که علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی، ممکن است فرآیند جداسازی را نیز با مشکل مواجه ‌کنند.

دستگاه سورتینگ خرما

دستگاه سورتینگ خرما

دستگاه سورتینگ خرما

دستگاه سورتینگ خرما دستگاه سورتینگ خرما

دستگاه سورتینگ خرما

مرحله دوم: پاکسازی با برس خشک

در این مرحله برس‌های بسیار ظریف گرد وخاک، حشرات و آلودگی‌های سطحی را به آرامی از روی پوست خرما پاک می‌کنند.

دستگاه سورتینگ خرما

مرحله سوم: شستن

شستن خرما علاوه بر تاثیر بر روی ظاهر خرما با از بین بردن کامل آلودگی‌ها و ضدعفونی کردنشان آنها را آماده خوردن می‌کند.

دستگاه سورتینگ خرما

مرحله چهارم: خشک کردن واسپری روغن

پس از شسته شدن خرماها در مرحله قبل آنها با عبور از محفظه‌های مخصوص، خشک شده و در صورت نیاز با استفاده از روغن به اصطلاح واکس زده می‌شوند.

مرحله پنجم: سورت شدن

در این مرحله خرماها وارد دستگاه‌ سورتینگ می‌شوند که قادر است آن‌ها را بر اساس رنگ، شکل، رطوبت، اندازه، کیفیت پوست و وزن دسته‌بندی کند.

دستگاه سورتینگ خرما

دستگاه سورتینگ خرما

مرحله ششم: جمع‌آوری

کارگران در این مرحله خرماهای سورت شده را در بسته‌های مورد نظر گذاشته (این کار می‌تواند توسط دستگاه نیز انجام شود) و پس از حصول اطمینان از وزن آن‌ها، آن‌ها را جهت بسته‌بندی به مرحله بعد می‌فرستند. استفاده از دستگاه‌های توزین (weigher)  در این مرحله بسیار رایج است چرا که فرآیند پرکردن بسته که اصولا مبتنی بر وزن است را آسان کرده و با دقت بیشتری انجام می‌دهند.

مرحله هفتم: بسته‌بندی

در مرحله آخر درب‌های بسته‌های آماده شده بسته شده و از عایق بودن بسته خرما اطمینان حاصل می‌شود. در صورت نیاز در این مرحله با تزریق اتمسفر اصلاح شده

MAP: Modified Atmosphere Packaging)) به درون بسته‌های خرما، شیرینی و تازگی آنها برای مدت طولانی‌تری محفوظ می‌ماند. سایر اطلاعات مربوط به بسته‌های خرما نیز می‌تواند در این مرحله بر روی بسته ثبت شود.

هسته‌گیری از جمله دیگر امکاناتی است که می‌تواند بر حسب نیاز در دستگاه‌های سورتینگ خرما تعبیه شود.

مهم ترین نکات هنگام انتخاب دستگاه سورتینگ مناسب،  توجه به وزن و حجم، نوع خرما و بسته‌بندی مورد نیاز است. هم چنین جنس و نوع ساخت دستگاه باید امکان شستشوی مرتب آن را فراهم کند.

دستگاه سورتینگ خرما

دستگاه سورتینگ خرما   دستگاه سورتینگ خرما

منابع:

لست سکند

ایلنا

مقالات دیگر

دستگاه سورتینگ خرما پیشروپک
چسب زن اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک
نحوه انتخاب درست کارتن چسب زن اتوماتیک
چرا از خرید دستگاه کارتن چسب‌زن پشیمان نمی‌شوید؟
نحوه تشخیص کیفیت دستگاه کارتن چسب زن
شش مزیت استفاده از دستگاه چسب‌زن کارتن
راهنمای انتخاب درست سیستم تفکیک و هزینه_های آن
کاربردهای دستگاه سورتینگ (تفکیک)
نوارنقالههای تخلیه و بارگیری

۰ پاسخ

خوشحال می شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × چهار =